نجووووم طنطا دعايا اعلاان اغانى اخبار فن صور
اهــــــــــــــلآآ بكــــم فى نجووووووووووووووم طـــــــــــنــــــطـــأ
انت غير مسجل فى نجوووووم طنطا
عزيزى الزائر سجل واقضى معنا وقتا ممتعا مع نجووووووووم طــــنـــــطــــا
www.ngoomtanta.own0.com

انضم إلى المنتدى ، فالأمر سريع وسهل

نجووووم طنطا دعايا اعلاان اغانى اخبار فن صور
اهــــــــــــــلآآ بكــــم فى نجووووووووووووووم طـــــــــــنــــــطـــأ
انت غير مسجل فى نجوووووم طنطا
عزيزى الزائر سجل واقضى معنا وقتا ممتعا مع نجووووووووم طــــنـــــطــــا
www.ngoomtanta.own0.com
نجووووم طنطا دعايا اعلاان اغانى اخبار فن صور
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

طريقة عمل الجنبرى

اذهب الى الأسفل

طريقة عمل الجنبرى Empty طريقة عمل الجنبرى

مُساهمة من طرف مهندسه الثلاثاء يونيو 30, 2009 4:33 am

طريقة عمل الجنبرى Ashkra_cook1181548236


المقادير :



كيلو جمبري وسط كبير لو عايزة جامبو مافيش مانع يعني

بصلة كبيرة مقطعة معكبات صغيييرة

طماطم كبيرة مقطعة مكعبات صغييييرة

فلفل رومي كبيرة مقطعة مكعبات صغيييرة

ملعقة صغيرة ثوم مهروس

ملح

فلفل

نصف ملعقة صغيرة كمون

اقل من نصف ملعقة صغيرة زعتر

اقل من ربع كوب خل

عصير ليمونة

شوية زيت





الطريقة:

انا هقولكم بالمرة علي طريقة تنضيف الجمبري علشان كنت بضًيًع نصف الجمبرياية في التنضيف

المفروض انت بتقولي للراجل ينظفلك ضهر الجمبري



طيب لو ما نظفهوش



زي الشاطرة كده تجيي الجمبري من ظهره و بمقص صغير تقصي القشر من الراس للذيل
(ماتقصيش الذيل طبعا)
طريقة عمل الجنبرى 1812291792_19248e5cee

و تشرطي شرطة بالسكين بالراحة في مكان االعمود الفقري بتاع الجمبري في لحم الجمبري نفسه
(طبعا هو مالوش عمود فقري بس انا بحاول اوضحلك الصورة)

طريقة عمل الجنبرى 1811446685_3c2b88424e

هتلاقي زي عرق كده هو ده امعاء الجمبري
طريقة عمل الجنبرى 1812289922_37b5658e0c
شيلية طبعا

عايزة افكركم اني ماشلتش الراس
(علشان الست اللي في الصور شالتها)


هتلاقي في راس الجمبري مادة كده لونها اصفر او برتقالي
اوووعي تشيليها

بيقولوا عليها البطروخ بتاع الجمبري و هي اللي فيها الفايدة كلها

[center]بس كده خلاص

و تنقعي الجمبري في ماية فيها دقيق و ملح و ليمون
(بس كتري الليمون)

و تسيبيه شوي علشان الزفارة
(10 دقائق مثلا)



انا كده ماقشرتش الجمبري

الصينية ديه بتكون احلي كده



طبعا ممكن تستخدمي المقشر مافيش مشكلة

نحط كل الحاجات الحلوة اللي عملناها في المقادير ديه مع الجمبري في صينية او طاسة كبيرة و نقلب كويس

و نحطها علي البوتاجاز من فوق
(مش محتاج فرن لانه مش بيخد وقت)



و تغطيها و كل فترة تقلبي



هينزل مايته كلها و بعدين يشربها و كده خلاص نكون خلصنا



التسوية مابتكملش ربع ساعة



ممكن طبعا يتاكل كده من الصينية

يمكن عمل رز ابيض بجانبه

و احط منه علي الرز و شوية صوص و الرز يكون طعمه تححححفة



ممكن من غير رز خااالص و جنبه سلطات و خلاص



و بالهنا و الشفا


ملحوظة صغننة علي جنب
ممكن لو عايزاه مشوي
يبقي الخلطة ديه ممكن نستخدمها كتتبيلة
تسيبيه فيها نصف ساعة مثلا و بعدين تشوحيه في طاسة علي النار

وبالهنا والشفا[/center]

طريقة عمل الجنبرى User_offline

مهندسه
زائر


الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

طريقة عمل الجنبرى Empty رد: طريقة عمل الجنبرى

مُساهمة من طرف master boos الخميس يوليو 02, 2009 1:31 am

ربنا يخليكى يا رب على الجنبرى الجميل دا بس ناقص ملح
master boos
master boos
مدير الادارة للمنتدى

عدد الرسائل : 106
العمر : 33
تاريخ التسجيل : 25/08/2008

https://ngoomtanta.own0.com

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

الرجوع الى أعلى الصفحة

- مواضيع مماثلة

 
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى